Omron M10 IT bloeddrukmeter

Door op april 14, 2014 Met geen reactie

Omron M10 IT bloeddrukmeter

  

Omron M10 IT Bloeddrukmeter   

Dit is De Bloeddrukmeter onder de bloeddrukmeters!

De Omron M10 IT Bloeddrukmeter is een volautomatische bovenarm bloeddrukmeter die ideaal is om thuis de bloeddruk te meten. Bovendien heeft de M10 IT bloeddrukmeter een dubbel geheugen zodat twee personen hun metingen kunnen bijhouden. Zo kunt u thuis samen met uw partner of andere huisgenoot de bloeddruk bijhouden. Dankzij het handige voorgevormde manchet met dubbele maat (M/L) hoeft er ook geen extra manchet aangeschaft te worden. Deze manchet is geschikt voor een bovenarmomtrek van 22 – 42 centimeter. Per persoon (gebruiker A en B) zijn er 84 geheugenplaatsen. De bloeddruk meter geeft per persoon ook nog eens de gemiddelden van de ochtend en de avond weer. Het is namelijk het beste om tweemaal daags een thuismeting te doen, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Deze gemiddeldes worden genomen uit drie metingen die de meter zelf automatisch verricht in een tijdsbestek van 10 minuten. Daar hoeft u maar één keer voor op de knop te drukken. Deze gemiddeldes worden 8 weken lang bewaard. Uiteraard zijn alle gemeten waardes in het geheugen voorzien van de datum en tijd. Ook de hartslag wordt gemeten. Indien deze onregelmatig is, wordt dit op het LCD display van de Omron meter weergegeven.
Een extra functie van de Omron M10 is het detecteren van een ochtendpiek in de metingen. Bij veel mensen is de bloeddruk namelijk hoger in de ochtend. Er is een bewezen verband tussen de ochtendpiek en het aantal hartinfarcten en beroertes waarvan hoge bloeddruk de voornaamste oorzaak is. Daarom is het meten in de ochtend het belangrijkste. Wacht wel ongeveer een uur na opstaan voor het meten.

De Omron M10IT bloeddrukmeter is aan te sluiten op de PC met behulp van de meegeleverde USB-kabel en speciale Omron software. Helaas is de M-10 niet aan te sluiten op een Apple computer.  Hierdoor kunnen uitdraaien worden gemaakt vanuit het geheugen zodat u niet de gehele bloeddrukmeter hoeft mee te nemen naar de huisarts, maar slechts de print kunt meenemen. Zo hebben u en uw arts een goed beeld van uw bloeddruk en gezondheid. Stel ook nooit zelf een diagnose aan de hand van de meetresultaten maar laat dit over aan de dokter. De M10IT is klinisch gevalideerd volgens de standaard van de ESH (European Society of Hypertension) en de BHS (British Hypertension Society).

Deze bloeddrukmeter werkt op computers met Windows 2000/XP/Vista. Gebruikt u Windows 7, dan kunt u hiervoor een update downloaden via de website van Omron.

NB. De Omron M10-IT wordt geleverd met een speciaal voorgevormd manchet, maat M/L. Hierdoor zijn de ‘standaard’ manchetten van Omron niet geschikt voor deze bloeddrukmeter.

Nu met Omron Adapter t.w.v. € 18.95 en geen verzendkosten

 

Tags:

Category: Omron Bloeddrukmeter

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.